Skapa en bra arbetsmiljö på arbetsplatsen

arbetsmiljö

En bra arbetsmiljö är en av nyckelkomponenterna i ett framgångsrikt företag. Det främjar lagarbete och bindning. Anställda som tycker om att arbeta i en miljö som uppmuntrar socialisering är mer benägna att stanna kvar. Att erbjuda frekventa belöningar, erkännande och uppskattning är dessutom viktiga sätt att hålla din personal motiverad och glad.

Att låta anställda stänga av sin dator i 30 minuter till en timme varje dag bidrar till att skapa en gynnsam arbetsmiljö
Ett sätt att skapa en gynnsam arbetsmiljö är att låta anställda logga ut från sin dator i 30 minuter eller en timme varje dag. Detta är inte ett lagkrav, men det kan hjälpa anställda att upprätthålla en hälsosam balans mellan arbete och privatliv. Anställda behöver regelbundna pauser för att ladda batterierna och fräscha upp sina sinnen. Forskning visar att det är viktigt att ge anställda tid att ta en paus för att förbättra deras totala produktivitet.

Att tillåta socialisering på arbetsplatsen främjar bindning, empati och lagarbete

Att tillåta socialisering på arbetsplatsen kan skapa en mer samarbetsvillig och effektiv miljö. Det uppmuntrar också bindning och empati mellan medarbetare. Resultatet är en gladare och mer produktiv arbetsstyrka. Dessutom är det ett bra sätt att öka medarbetarnas behålla och skapa en stark företagskultur.

Även om fördelarna med socialisering på arbetsplatsen är många, tycker vissa människor att det är skadligt för deras hälsa. Huruvida anställda får umgås på arbetsplatsen beror på deras personliga situation och organisationens kultur. Översocialisering kan vara ohälsosamt och till och med orsaka en mängd olika hälsoproblem.

Att tillhandahålla frekvent erkännande förbättrar medarbetarnas engagemang, kvarhållning och tillfredsställelse

Att ge frekvent erkännande till anställda är ett utmärkt sätt att öka deras motivation och behålla. En nyligen genomförd studie av Bonusly och SurveyMonkey fann att 63 % av de anställda som uppmärksammas regelbundet är mindre benägna att söka ett annat jobb inom tre månader. Denna forskning visar att frekvent erkännande av anställda förbättrar moralen, förbättrar medarbetarnas engagemang och stärker kommunikationslinjerna.

Nyckeln till att ge frekvent erkännande till dina anställda är att ta reda på hur man gör det rätt. Dina chefer känner sina team bäst och vet vilken typ av bekräftelse som hjälper till att öka medarbetarnas engagemang och behålla. Studier visar att erkännande från närmaste chefer och högre ledarskap är effektivare än erkännande från andra källor. Dessutom fann en nyligen genomförd studie att 90 % av HR-proffsen håller med om att ett effektivt erkännandeprogram förbättrar retention och affärsresultat. Anställda som inte uppmärksammas känner sig ofta omotiverade och ouppskattade, vilket leder till lägre produktivitet, dålig arbetskvalitet och utbrändhet.

Belysning förbättrar humör, energi och mental hälsa

Forskning visar att naturligt ljus kan ha en kraftfull effekt på mental och fysisk hälsa. Exponeringen för naturligt ljus ökar serotoninnivåerna i hjärnan, vilket ökar känslan av lugn. Det ökar också humör och energinivåer. Utan tillräckligt med solljus lider våra kroppar av ett dåligt humör och presterar sämre på jobbet. Därför är det viktigt att ha en arbetsplats som är väl upplyst, särskilt under dagen.

Otillräcklig belysning kan leda till D-vitaminbrist och depression. Å andra sidan ökar rätt belysning humör och energinivåer. Det kan till och med påverka aptiten, vilket gör att människor äter lättare måltider. Forskarna har visat att rätt sorts belysning förbättrar de anställdas prestationer och produktivitet.