IT-konsult

IT är en förkortning av ordet informationsteknik. Att vara konsult inom IT innebär således att arbeta i en bransch där man använder sig av de möjligheter som går att skapa med hjälp av datateknik och telekommunikation. Arbetsmarknaden för IT-konsulter är väldigt stor. Du kan till exempel arbeta med programmering, strategier och verksamhetsutveckling, vara projektledare i ett IT-relaterat projekt eller vara den IT-ansvariga på ett företag. Det finns många fler uppgifter än så och ingen dag är den andra lik, vilket gör att jobbet alltid blir varierande och spännande och aldrig hinner bli långtråkigt.

it-konsult

Jobba nära dina kunder

Att arbeta som IT-konsult innebär att du alltid jobbar nära dina kunder. Det är därför viktigt att du är duktig på att kommunicera och att du kan utföra dina uppgifter i tid. Om du har en förståelse för kunden som du jobbar för och dess verksamhet, är chansen större att du kan göra ett bra jobb. Många av jobben finns inom bank- och finansvärlden men många fler verksamheter än så behöver någon som hjälper dem med IT vilket innebär att du som IT-konsult kan jobba i nästan vilken bransch som helst.

Stor marknad för IT-konsulter

I dagsläget är efterfrågan av IT-konsulter stor. Det gör att det behövs fler IT-konsulter ute på marknaden vilket gör att det en säker bransch att utbilda sig inom. Eftersom det råder brist på folk har lönerna stigit, vilket har gjort jobbet som IT-konsult till ett högavlönat jobb. Exakt hur höga lönerna är beror självklart på var du jobbar, men även kompetens och individuella prestationer väger in. Eftersom branschens huvudsakliga område är inom IT-världen så är den i ständig förändring. Detta gör att det är nödvändigt att vidareutbilda de IT-konsulter som redan är ute i arbete för att på så sätt alltid kunna erbjuda kunderna konsulter som är medvetna om det senaste inom IT.