Rekryteringskonsult

Konsten att hitta rätt kompetenser

Ska du rekrytera ny personal till ett företag eller en organisation? Att lära sig konsten att rekrytera rätt är inte alltid det enklaste, men ju mer du engagerar dig i att hitta rätt kompetenser för en viss yrkesroll, desto mer kan du i längden tjäna både i tid och i pengar.

rekrytering

Lägg tid på förarbete och planering

Ett relativt vanligt misstag bland arbetsgivare och rekryterare är att dessa skyndar sig för mycket i ett tidigt stadium. Givetvis vill du komma till den punkten där personer kan börja intervjuas och tjänsten tillsättas, men för att komma dit krävs det förberedelser och planering. Risken med att hoppa över planeringen är att du inte kommer ha tydliggjort för dig själv eller för de arbetssökande, vilken eller vilka kompetenser du faktiskt letar efter. Det kan alltså resultera i att du anställer “fel” person. Börja därför alltid med att göra en noggrann behovsanalys, som du sedan kan definiera en kravspecifikation utifrån. Formulera därefter jobbannonsen på ett så tydligt sätt du kan. Det här kommer garanterat att hjälpa dig maximera chanserna till en riktigt lyckad rekrytering.

Intervjua arbetssökande

När några personer är utvalda till en intervju kommer ytterligare en svår del av rekryteringsprocessen, nämligen att få ut så mycket som möjligt av intervjuerna. Detta kommer ju sedan att ligga till grund för beslutet om vem som ska anställas. Hur intervjuerna ska ske behöver du planera. Du kan du välja bland en rad olika intervjumetoder. Den vanligaste metoden är fri i sin form, och består helt enkelt av en rad olika frågor som ställs till en kandidat. Innan du automatiskt bestämmer dig för denna intervjumetod kan det dock vara bra att läsa på lite om andra intervjumetoder. Några andra metoder är till exempel kompetensbaserade intervjuer, beteendeintervjuer, panelintervjuer och gruppintervjuer. Du kan givetvis välja att kombinera flera av dessa metoder.